Sunday, January 23, 2022

Uyanış: Büyük Selçuklu - (Zgjimi: Shteti Selçuk) - Episodi 1–2 - Pjesa 1-2-3 - Me Titra Shqip


 

Historia:

 Formimi i Perandorisë së madhe Turke ishte mjaft i vështirë.  Më e rëndësishmja ishte periudha ndërmjet viteve 1037 dhe 1194. Seriali televiziv turk "Zgjimi: Selxhukët e mëdhenj" në spanjisht, u filmua në zhanrin historik.  Ky tregim do të fokusohet në luftën e ashpër të shtetit të madh selxhuk me Hasan ibn Sabbah, i cili nga shumë njerëz njihej edhe si Plaku i Malit.  Sabbah ishte një udhëheqës dhe mentor i famshëm i vrasësve Hashashin.  Ky sekt mori emrin e tij nga kalaja.  Përfaqësuesit e këtij sekti gjithmonë i janë përmbajtur disiplinës së rreptë dhe i kanë trajtuar njerëzit në mënyrën më mizore dhe kurrë nuk kanë ndjerë keqardhje.


 Nga sekti i tmerrshëm i frikësoheshin jo vetëm banorët e Lindjes, por edhe shumë shtete të tjera, siç tregohet në serialin turk "Uyanış Büyük Selçuklu" me titra anglisht.  Ajo filloi të shfaqej në perëndim dhe atëherë në gjuhën angleze u shfaq një fjalë si killers, që do të thotë vrasës.  Në shtetin selxhuk u krijua rendi i tyre, i cili u jepte njerëzve të drejtën e jetës së lirë, por vetëm atyre që jetonin në këtë territor.  Ky urdhër predikonte se bota do të sundonte për mijëvjeçarë, por vetëm për ata që do të vinin me fenë islame.


 Personazhi kryesor i serialit turk, i cili mund të shihet në internet me titra spanjisht, është një nga sulltanët më legjendar të shtetit selxhuk, Melik Shah.  Çdo herë, lufta mes selxhukëve dhe vrasësve fillon të marrë vrull edhe më të madh.  Për njerëzit e zakonshëm, si dhe për luftëtarët, mbretërimi i një sulltani kaq të mençur si Melik Shahu ishte i një rëndësie të madhe.  Në fund të fundit, ai gjithmonë merrte vendime korrekte dhe të balancuara.  Melik Shahu u përpoq të bënte më të mirën për të derdhur sa më pak gjak të pafajshëm.  Kur sundimtari trim vdiq, filloi përsëri një luftë e përgjakshme.  E gjitha për faktin se mes gjashtë vëllezërve filloi një luftë e ashpër për fronin dhe asnjëri prej tyre thjesht nuk do të tërhiqet.


Opsioni 1:  
Episodi 1 - Pjesa 1   
Episodi 1 - Pjesa 2   
Episodi 1 - Pjesa 3    

Opsioni 2:  
Episodi 1 - Pjesa 1   

Episodi 1 - Pjesa 2   

Episodi 1 - Pjesa 3    


Opsioni 1:  
Episodi 2 - Pjesa 1   
Episodi 2 - Pjesa 2   
Episodi 2 - Pjesa 3    

Opsioni 2:  
Episodi 2 - Pjesa 1   

Episodi 2 - Pjesa 2   

Episodi 2 - Pjesa 3   

No comments:

Post a Comment